Huisarts(in)opleiding

Na het versturen van het persbericht over Beertje Bikkel aan de Huisartsopleiding Nederland, ontvingen wij het volgende antwoord:

“Dank voor de informatie over Diabetes 1. Ik heb even afgestemd met de projectleider onderwijs van Huisartsopleiding Nederland. Wij hebben geen interesse in het informatieboekje, omdat het onderwerp al genoeg aandacht heeft in de Huisartsopleiding.”

Hoe komt het dan dat de diagnose Diabetes 1 bij jonge kinderen zo vaak gemist wordt? Het verhaal van Thomas, waarbij de huisarts in opleiding de diagnose miste, staat niet op zichzelf. Op diabetesfora staat het bol van de gemiste diagnoses. En dat terwijl het zo makkelijk te ontdekken is. 1 vingerprik en klaar. Je hoeft niet nuchter te zijn, je hoeft niet weken te wachten. Een hoge bloedglucose is zo bepaald.

Waarom krijg je dan zo’n antwoord van een huisartsenopleiding, vraag ik me af. Ik ben hier zo kwaad over geworden dat ik niet eens gereageerd heb…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.