Vakantie!

Yesh! We zijn op vakantie geweest. Met het vliegtuig. Voor het eerst sinds Thomas Diabetes 1 heeft. Vorig jaar waren we ook op vakantie, maar toen naar Egmond aan Zee. Nu wilden we de sprong wagen en ook alvast oefenen voor de echte grote vliegreis naar Amerika, waar Thomas’ neefjes Max en Julian wonen.

IMG_3386

 

En het is gelukt! Met een handbagage vol mio’s, spuiten, insuline, reservoirs, dextro, etcetera etcetera, mijn medicijnen tegen reuma en medische verklaringen, vertrokken we vol goede moed naar Italie. Naar Peschiera, aan het Gardameer, vlakbij de grote stad Verona.

We waren goed voorbereid. Maar opeens bleek de koffer te groot voor de handbagage. Een fractie. Paniek. Maar gelukkig mocht het om medische redenen wel. (Op de terugweg was dezelfde koffer gek genoeg niet te groot voor handbagage…) Het pompje en Thomas gingen moeiteloos door het detectiepoortje, ik bleef maar piepen. Van de zenuwen was ik vergeten mijn horloge af te doen. En toen nog die telefoon uit m’n zak.

In het vliegtuig bij het stijgen en dalen even de pomp afgekoppeld, want we hadden gelezen dat er door het verschil in luchtdruk insuline door het slangetje geduwd kan worden. De sensor hadden we op de heenweg niet op, op de terugweg wel, maar even afgekoppeld in de handbagage. Later las ik dat het schelpje juist niet door de röntgenscanner mag, maar gelukkig doet ie het nog 😉

Op vakantie ging het ook allemaal super. Thomas heeft veel gezwommen, heel veel ijsjes gegeten en allemaal vriendjes gemaakt. Hij heeft gedanst en gevaren, siësta’s gehouden en voetbal gekeken.

IMG_3523En Thomas heeft zijn eerste cornetto ijsje gegeten, een glutenvrije! (Nu gelukkig ook in Amsterdam te koop in de Glutenvrije Winkel in de Pretoruisstraat)

Met bloedglucoseswaarden ging het eigenlijk ook allemaal wel goed. Het iets andere ritme heeft niet veel invloed gehad.

Volgend jaar gaan we weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.