Consultatiebureau

En dan is het de laatste keer dat Thomas naar het consultatiebureau gaat. Hij gedraagt zich voorbeeldig, net als zijn moeder. Rustig en nuchter bespreekt ze met de dokter de ontwikkeling van Thomas. Als hij vraagt hoe het gaat, antwoordt ze: ‘Goed’.  Eten, slapen, spelen, praten, motorische ontwikkeling, allemaal goed. ‘Ik zie dat hij dia 1 heeft’ zegt de dokter. ‘Hoe gaat dat?’ ‘Ook goed’ antwoord Myrthe.  ‘En de coeliakie?’ ‘Ook goed.’ ‘En kunt u het zelf een beetje aan?’  ‘Ja hoor’ zegt Myrthe. Thomas krijgt nog een prik. Het is gebeurd voor hij het beseft. ‘Dat was een zacht prikje’, is zijn reactie. Het is maar net wat je gewend bent.

Het gaat goed (naar omstandigheden, dat wel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.