Zomerse dagen 1

Thomas met tricot buikbandjeHet tricot buikbandje bevalt prima in de praktijk. Inmiddels zijn er een stuk of vier gemaakt in verschillende kleuren. Het ziet er ook heel wat vriendelijker uit dan zo’n stugge, zwarte band.

De zomer brengt weer nieuwe uitdagingen.   Thomas is dol op water en wil lekker in zee of in het zwembadje in het park spelen. Myrthe koppelt dan zijn pompje een tijdje af. Dat gaat meestal goed. Toch zijn de glucosewaarden soms een raadsel. In theorie werkt de insuline sneller bij warm weer. Dit betekent dat hij op bepaalde momenten eerder te veel insuline kan hebben, dus kans op een hypo. Vorige week hadden we een hittegolf en toch zat hij vaak hoog, dus te weinig insuline, richting hyper.  Rara, hoe kan dat.? Gisteren was het weer wat koeler, dus gunstiger denk je dan. Samen met zijn moeder, tante en neefjes kwam hij vanuit Amsterdam naar Haarlem. Onderweg werd hij steeds stiller. Toen ze aankwamen heeft ze meteen geprikt en jawel, 2,2.  Dus snel iets met koolhydraten eten, drinken en even later weer meten. Het duurde wel zeker een halfuur voor hij weer de oude was en lekker ging spelen. Myrthe heeft hem vervolgens gedurende de dag en avond nog vaker gecontroleerd.  Ook midden in de nacht. Het ging op zich goed, maar hij heeft heel veel geplast. Myrthe heeft twee keer zijn bedje verschoond en een schone pyama aangedaan. Dat was al een tijdje niet meer voorgekomen. Hij heeft overdag geen luier meer aan en is zelfs vaak ’s morgens droog. Maar kennelijk zijn er situaties waarin hij het niet in de hand heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.