Der Lauf der Dinge

Der Lauf der Dinge is een film van Peter Fischli en David Weiss, waarin de kettingreactie van een gebeurtenis spannend in beeld is gebracht. De film begint met een volle vuilniszak die naar beneden komt draaien en vervolgens een tik geeft tegen een blik dat omvalt. Vervolgens ontstaat er een kettingreactie waarin niet alleen dingen elkaar omtikken, maar kaarsen lonten aansteken, ballonnen leeglopen enz.

Nou, zo vergaat het ons ook een beetje. Sinds de diagnose hebben Myrthe en ik niet meer gewerkt, is Thomas niet meer naar de creche geweest en zijn bezoekjes aan ziekenhuizen uitjes geworden. Langzaam maar zeker vinden we een nieuw evenwicht. Myrthe gaat voor het eerst deze week 2 dagen werken, ik heb al een middag gewerkt, de aanvraag voor het medisch kinderdagverblijf ZigZag is in behandeling en de voorbereiding voor het insulinepompje zijn in volle gang.

De maatschappelijk werkster van Diaboss heeft aangeboden om te helpen een geschikte oppas te vinden voor Thomas. Zomaar een oppas bellen is geen optie meer. Op internet stuit ik op  www.suikertantes.com. Dat is een oppascentrale van ouders in hetzelfde schuitje. Leuke naam trouwens. De oppassen via Suikertantes kunnen alle handelingen verrichten die met de diabetes van het kind te maken hebben.  Ik kan alleen niet vinden of het een landelijk netwerk is. Als Thomas over een paar jaar meer op eigen beentjes staat en zijn oma minder nodig heeft, kan ik dus altijd nog een nieuwe carriere beginnen als gespecialiseerde oppas.

1 reactie op “Der Lauf der Dinge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.