De andere uitdaging in de vakantie: Coeliakie

Behalve Diabetes 1 hebben we ook te maken met de coeliakie van Thomas. Glutenvrij eten kan een hele uitdaging zijn. We waren dan ook blij verrast dat in het plaatsje Cala d’Or op Mallorca een heel sympathiek bio-restaurant blijkt te zitten, Treff. Met een menukaart met duidelijk uitleg bij vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten. En lekker! Thomas heeft gesmuld van zijn pizza, zijn moeder van haar glutenvrije pasta en ik van een vegetarische pasta met gluten. Voor elk wat wils dus. De huiswijn smaakte ons ook prima en kost maar 8,50 euro per fles. Leuke bediening ook. Lunch, diner, alles even lekker. 

Een paar dagen later ontdekten wij dat de pizzeria naast het hotel, Paparazzi, die er uitzag als een ‘tourist trap’ ook glutenvrije pasta en brood op het zeer uitgebreide menu heeft staan. Weer vriendelijke, zorgvuldige bediening, vaak Nederlandse meisjes nb, bereid om alle vragen te beantwoorden.

Tapas aten wij graag bij Tapas y Mas, tegenover ons hotel. Lekkere tapas, leuke, internationale bediening, ook Nederlandse meisjes, die allemaal even leuk en servicegericht zijn. Alleen al om de Nederlandse meisjes wilde Thomas daar graag eten. Ook hier wordt meegedacht over glutenvrije gerechten en ergens glutenvrij brood vandaan getoverd. Er is ook een aparte allergenenmenukaart.

We hadden er niet op gerekend dat we zo makkelijk en gezellig met elkaar uit eten zouden kunnen gaan. Ook in de supermarkt zijn glutenvrije producten te vinden. Kortom, een heerlijke vakantie zonder problemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *