Genezing? Met een pilletje, Verapamil?

images Aan de University of Alabama, Birmingham, USA, loopt een onderzoek bij muizen naar de werking  van Verapamil in relatie tot TD1. Ik vond wel allerlei Engelstalige informatie, maar niets in het Nederlands. Dus maar eens geinformeerd bij de organisaties die het kunnen weten en ons dus vertellen in hoeverre dit optimistisch stemmende bericht waar is. Gewoon een pilletje, nb een pilletje dat al op de markt is voor de behandeling van hoge bloeddruk, het klinkt te mooi om waar te zijn. Ik kreeg p.o. een aardige reactie van JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation), een internationale organisatie, opgericht in 1970 in de VS door ouders van kinderen met Diabetes 1. Sinds 2010 zit JDRF ook in Nederland en heeft inmiddels al 20 miljoen euro aan onderzoek gefinancierd. Thank you!

Dit artikel staat op de website van JDRF:

T1D teruggedraaid in muizen door bloeddrukmiddel   11 november 2014, Onderzoek

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het alledaagse bloeddrukmiddel ‘Verapamil’, T1D volledig terugdraait in muizen. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de University of Alabama. Deze resultaten leiden ertoe dat JDRF 2.1 miljoen dollar heeft toegezegd over een periode van drie jaar om te kijken wat het effect bij mensen is. Dit zal in 2015 getest gaan worden.

Het voordeel van het testen van bestaande geneesmiddelen, is dat deze de veiligheidstesten al volbracht hebben. Mocht het middel naar verwachting werken, dan heeft dit grote gevolgen voor de toekomst van Type 1 Diabetes.

Spannend!

https://www.jdrf.nl/t1d-teruggedraaid-muizen-door-bloeddrukmiddel/logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.