De Gluut

IMG_6533

Platbrood en rode linzensoep uit kookboek De Gluut

Op Koningsdag kochten we op het Artisplein glutenvrije cakejes van schoolgenootjes van Thomas. En we hadden een gesprek met de moeder van die schoolgenootjes. Over coeliakie, Diabetes 1 en (lekker) eten. En over glutenvrij brood. Het probleem van coeliakie: lekker brood. De moeder (Pauline) vertelde dat zij een goed recept had voor lekker brood en dat dit recept in haar kookboek opgenomen werd.

Nu is het kookboek er: De Gluut. Bourgondisch eten zonder gluten, lactose en suiker. Geschreven door Pauline Kalkhove, a.k.a. de Gluut. Een boek vol heerlijke,  glutenvrije recepten. Voor- hoofd- en nagerechten, borrelhapjes, soepen en natuurlijk: recepten voor brood. Stokbrood, breekbrood, platbrood.

Boodschappenlijst gemaakt en op zoek gegaan naar gv vierkorenmeel, havermeel, rijstmeel, tapiocameel en wat nog meer. De ingredienten om lekker glutenvrij brood te kunnen bakken.

Inmiddels hebben Thomas en ik al een paar pogingen gewaagd. Het platbrood hebben we nu onder de knie. Thomas smult ervan! Het doet niet onder voor de glutenvariant. Ik denk dat deze glutenvrije variant eigenlijk zelfs lekkerder is! We hebben ook heerlijke pepernoten gebakken met een recept uit het boek. Het stokbrood is ons nog niet gelukt, maar oefening baart kunst. Of zoals Thomas altijd zegt: “Van proberen kun je leren.”

En zo is het. En samen met De Gluut gaan we ervoor!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.