Vliegen

Na de stress over de waterpokken, konden we ons weer bezig houden met de gewone vliegtuig-stress. Zit er geen terrorist in het vliegtuig, of een of andere idioot? Krijgen we geen ongeluk etcetera. Je weet dat het een veilige manier van vervoer is, maar het blijft raar dat je je massaal overgeeft aan iemand die je niet eens kent.

Het opstijgen en het dalen is altijd weer een spannend moment. Maar goed, we willen naar Amerika dus hebben toch geen keus. Let’s go!

Van te voren had ik een glutenvrije maaltijd besteld voor Thomas en een veganistische voor mij (gek genoeg was er geen vegetarische maaltijd beschikbaar, daarom gokte ik het er maar op).

Bij de overstap in Dublin waren we al door de Amerikaanse Immigration gegaan. In feite was de vliegreis van Dublin naar San Francisco nu een binnenlandse vlucht. Op binnenlandse vluchten krijg je meestal niets, maar kan je alles kopen. We hadden geluk dat we nog een avondmaaltijd en een ontbijt kregen.

De speciale maaltijden werden geserveerd. Een glutenvrije maaltijd voor Thomas, een veganistische voor mij. 2 minuten later nog een gv maaltijd voor Thomas, en een voor Gabrielle. En nog een vegan, en nog een gv en nog een… Van alle kanten kwamen ze op ons af. Helpie! We werden bedolven onder treetjes met wankelende bakjes vol onzin eten.1 per persoon is meer dan genoeg hoor!

Blijkbaar is het misgegaan bij de reservering. Gabrielle had voor haar en Thomas een gv maaltijd besteld, zodat hij niet in zijn eentje iets anders zou eten. Niet erg handig en ook niet nodig, want Thomas eet bijna altijd iets anders dan anderen. En vindt dat meestal geen probleem. Ik heb later nog de vliegtuigmaatschappij gebeld, om te vragen of de insuline in de koelkast van het vliegtuig mocht. Dat mocht niet. Toen heb ik ook een gv maaltijd voor Thomas besteld en die vegan voor mij, want ik wist niet dat Gabrielle als iets besteld had. De mevrouw aan de telefoon zei dat er voor Thomas al een gv maaltijd in het systeem stond, dus dat was al geregeld. Waarom we er uiteindelijk 6 kregen is me een raadsel.

Bij het ontbijt gebeurde het weer. Alleen waren we toen zo slim om na de eerste ronde meteen nee te zeggen en de rest niet hoefden aan te nemen. Bij de vraag of ik nog wat water mocht, kreeg ik nog wel een supervieze dikke sandwich in mijn handen gedrukt (en geen water…).

Eet smakelijk! And enjoy your meal 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.