Zomerpret

Eindelijk, de zon schijnt, het is zomer! Weg met de zorgen, op naar de buitenpret!

We krijgen een e-mail van de school: In de middag hebben de kinderen een waterfeest. Zwembroek en zonnebrand mee. Thomas verheugt zich er enorm op. Ik vind het leuk voor hem, maar bedenk me ook wat ik daarvoor moet regelen.Als Thomas nat gaat worden, moet het pompje af. Dus hoe laat gaan ze waterfeesten, wie haalt het pompje eraf, hoe zit het met zijn BG etcetera.

We krijgen een whats-appje: Wie gaat er mee naar het zwembad?
Thomas! Thomas verheugt zich er enorm op. Ik vind het leuk voor hem, maar bedenk me ook wat ik daarvoor moet regelen. Waar laat ik het pompje als ik met Thomas in het zwembad ben?

We willen na school naar het Artisplein, lekker rennen in de fontein.
Thomas verheugt zich er enorm op. Ik vind het leuk voor hem, maar bedenk me ook wat ik daarvoor moet regelen.

En dan krijgen de kinderen ook nog voortdurend ijsjes en pakjes suikerhoudend drinken. Dus ook daar verheugt Thomas zich op! Maar we hebben geen sensor meer, dus moeten we elke keer de BG bepalen met een vingerprik. En hoe gaat het met die BG als hij 2 uur is afgekoppeld van zijn pompje?

Op dit soort dagen besef je je weer hoeveel er bij Diabetes 1 komt kijken. Gelukkig gaat het allemaal goed.

Het waterfeest op school was een succes. Juf Truus heeft geleerd hoe je het pompje af- en aankoppelt. En hoe duur zo’n apparaatje is 😉 De ijsjes hebben zijn BG geen kwaad gedaan.

In het zwembad waren uiteraard meer ouders mee, dus er zat altijd wel iemand bij de tassen.

En op het Artisplein waren de vingerprikken geen probleem voor Thomas. Zolang daar maar een ijsje of pakje drinken tegenover stond!

Dus: het is zomer. Thomas verheugt zich op ijsjes en buitenpret. Het feest kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.