De bionische mens

imgreshttp://sites.bu.edu/bionicpancreas/aboutus/the-bionic-pancreas/

Steve Jobs, iPhone, bionische pancreas, wat hebben ze met elkaar te maken?                    Mede door de uitvinding van de iPhone, met dank aan Steve Jobs, heeft Ed Damiano, biomedisch ingenieur in Boston, de ‘bionic pancreas’ kunnen ontwikkelen. Geinspireerd en gemotiveerd door zijn zoon, die inmiddels 15 jaar is en al 14 jaar diabetes 1 heeft. Kort samengevat meet de bionische pancreas de bloedglucosewaarden en op basis daarvan wordt glucose of insuline toegediend. Het apparaat zou in 2017 op de markt moeten komen. Tussen droom en daad staan nog veel wetten en praktische bezwaren. En vooral verzekeringsmaatschappijen. Insuline en glucose zijn duur en het apparaatje is kostbaar, Maar de kans op ernstige ziekten, gerelateerd aan diabetes 1 wordt veel kleiner. De kwaliteit van leven wordt enorm verbeterd, praktisch normaal eigenlijk. Een zegen voor patiënten én de mensen die van hen houden. Wat zou dat heerlijk zijn!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.