Techniek doet leven

image001

Vandaag in De Volkskrant on-line een artikel over een inwendige insulinepomp voor de zeer ernstige gevallen van Diabetes 1. Ook wordt er gewerkt aan een onderhuidse glucosemeter gecombineerd met de geïmplanteerde insulinepomp, waardoor de regeling van de insulinetoediening dicht in de buurt kan komen van de werking van de pancreas.

Gisteren vol verwondering gekeken naar dr. Hans Clevers in DWDD over de mogelijkheden van injecteren van stamcellen, waardoor een ziek orgaan, in dit geval de lever, weer kan aangroeien tot een volledige en gezonde lever. Vandaag las ik dat vorige week in de VS goedkeuring is gegeven voor de eerste proeven met stamcellen voor de alvleesklier bij mensen met diabetes. Leve de wetenschappelijke ontwikkelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.