Nieuwe uitdaging. Sint Maarten

halloween_vertical_stamps-220x170  ill. Pien Duijverman

Myrthe denkt  dat ze nog een jaartje om Sint Maarten heen kan, maar gisteren riep Thomas opeens dat hij een lampion nodig had. Dat moest van juf Truus, zei hij.  Hij heeft nog geen idee over wat er zoal bij komt kijken, dus Myrthe bedenkt dat zij het binnenshuis kan vieren met hem. Lichten uit, lampionnetje aan en verantwoord snoep erbij. Maar Thomas beslist anders. De bende van vier, zoals we het hechte vriendenclubje noemen dat zich in de eerste schooldagen heeft gevormd, heeft zelf plannen. Namelijk snoep ophalen! In het donker! Hoe pak je dat aan met een kind met diabetes en coeliakie? Over dat laatste heb ik een goede tip gelezen. Een moeder schreef dat haar kind met coeliakie alles mocht aannemen, maar dat ze later samen zouden kijken waar gluten in zit en die snoepjes dat omruilen voor glutenvrije lekkernijen. Goed plan. Maar dan. Wanneer mijn kinderen met Sint Maarten thuis kwamen met zakken vol snoep, hoopte ik dat ze alles zo snel mogelijk opaten. Hadden we dat weer gehad. Maar dat lijkt me geen goed idee bij Thomas. Op dit moment loopt hij met zijn lampionnetje in de Plantagebuurt. Ben heel benieuwd. En dan komt Sinterklaas er ook nog aan!

1 reactie op “Nieuwe uitdaging. Sint Maarten

  1. Thomas verheugde zich op Sint Maarten lopen. Ook al had hij dus geen idee wat dat was. Het begon goed, met vriend Willem en andere kinderen renden ze naar deuren en graaiden ze naar snoep. Maar al gauw was Thomas in tranen, lampion geplet. Gelukkig had Willem’s vader een reserve. Het was heel overweldigend, die eerste Sint Maarten. Op een gegeven moment wilde Thomas niet meer. Ook geen snoep. Thuis zei hij dat hij nooit meer Sint Maarten wil lopen. Hij heeft wat snoepjes opgegeten en is uitgeput in slaap gevallen. Maar eerst waren er natuurlijk nog tranen, toen ik hem vertelde dat hij de Smarties en Twix niet op kan eten…Die heb ik nu vervangen door 2 zakjes M&M’s, ik hoop dat hij er straks blij mee is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.