Volproppen of basaal verlagen?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Dus sensor, fijn. Alarmen die moeilijk uitgaan, niet fijn. De juf op school, de wijkverpleegkundigen en ikzelf, wij hebben allemaal hetzelfde probleem. Hoe krijg je de alarm uit bij een laag BG? Ja, escape en dan act. Helaas, vaak lukt het dan niet. Het is een handigheidje dat alleen Myrthe goed onder de knie heeft. Dus dat ding blijft maar piepen en daar word je zenuwachtig van. En krijg je de neiging om het kind teveel eten te geven, om te zorgen dat het over gaat. Dat is geen goed idee. Je kunt twee dingen doen, zei Myrthe. Even een pompstop of ‘volproppen’ bij wijze van spreken natuurlijk) bij een laag BG. Waarop Thomas roept: ‘Volproppen!’. De truc om het alarm uit te krijgen is volgens mij wat harder drukken en eerst escape en dan act. Zou moeten lukken. Volgens mij leert Thomas dit het snelst.

Ook blijf ik het lastig vinden om subtiel te reageren bij een laag bg. In wezen zijn 2 dextro’s genoeg. Dan moet je gewoon even rustig afwachten tot de bg gestegen is. Maar op een of andere manier zit de angst voor een hypo zo diep, dat ik (ik spreek voor mezelf) neig naar overreageren.

Thomas komt voor het eerst bij ons (oma en Hans) logeren. Heel erg leuk, én spannend. Voor zijn moeder, voor hem en voor ons.

2 reacties op “Volproppen of basaal verlagen?

  1. O wat leuk dat Thomas in Haarlem bij oma en Hans komt slapen! Herfstvakantie natuurlijk!
    Spannend idd! Succes en ook plezier ondanks de spanning of alles goed gaat met sensors etc.!
    En wat is het blog toch fijjn om te lezen hoe je met deze problematiek, Thomas en alle betrokkenen, om moet/kan gaan.! Respect hoor! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.