Telefoon

Vrijdagochtend breng ik Thomas naar school. Als ik weg ga, heeft hij een BG van 12,2. Thuis was dat 12,4, dus dat lijkt goed te gaan. Juf Truus is vandaag jarig, dus ze gaan allemaal leuke spelletjes doen. En af en toe iets lekkers eten. Juf Truus en ik hebben gisteren besproken wat voor lekkers er is en wanneer. Ik heb het tussendoortje en de lunch daarop aangepast. Dat Diabetes zich daar niets van aantrekt, ondervinden we vandaag maar weer eens.

10.20 uur, telefoon: Lies van de Kinderthuiszorg (er komen 2 keer per dag verpleegkundigen bij Thomas langs, op school.) Thomas had om 10.00 uur een BG van 3,0. Hij heeft een banaan gegeten. Om half 11 zat hij op 2,8. Twee dextro gegeten en water gedronken. Lies moet nu naar een ander kindje met Diabetes, op een school in de buurt. Daarna gaat zij weer bij Thomas kijken.

10.35 uur, telefoon: Juf Truus belt, dat Thomas nog steeds laag zit. Ik stel haar gerust, Lies komt zo weer terug.

11.02 uur, telefoon: Mediq Direct Diabetes belt. Dit is de leverancier van Thomas’ diabetes benodigdheden. Bij de kwartaallevering zijn ze vergeten de Lego politieauto toe te voegen. (Kinderen krijgen Gluky spaarpunten bij elke levering, om in te wisselen tegen leuke cadeautjes) Thomas vond het niet leuk, maar is het inmiddels al een beetje vergeten.
Met de nieuwe volle spaarkaart kiezen we een Lego helikopter. Beide Lego voertuigen worden met de volgende bestelling geleverd, dus dan is het dubbel feest 😉

11.15 uur, telefoon: Lies van de Kinderthuiszorg is weer bij Thomas. Inmiddels heeft Thomas ook al een boterham gegeten en zijn BG stijgt nu. Hij zit op 11,4. Lies gaat een correctie-bolus geven en doet om 12.00 uur dan weer een vingerprik. Lies blijft tot die tijd op school. Gelukkig is juf Truus er volgens Lies ook rustig onder.

Wie mij onder schooltijd op mijn mobiel opbelt om een gezellig praatje te maken, wordt snel doorverwezen naar mijn vaste nummer of whatsapp. Ik wil geen telefoontje van de juf of de kinderthuiszorg missen. Daarom is het ook zo lastig dat mijn touchscreen soms weigert als ik op wil nemen…

Gelukkig woon ik dicht bij school, durft juf Truus alles aan en is de Kinderthuiszorg een grote hulp. En hebben we mobiele telefoons! Hoe hebben we ons ooit zonder kunnen redden…

 

 

 

2 gedachten over “Telefoon

  1. Ik vind het mooi om te lezen hoe betrokken deze ouders zijn bij hun kinderen. Toen ik als kind op mijn eigen basisschool in Amsterdam zat en vaak ziek was, kreeg ik altijd veel steun van alle lieve leraren. Dat heeft me altijd zoveel goed gedaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.