Kinderthuiszorg

Thomas’ eerste week op de basisschool zit erop, hij is vol goede moed begonnen aan de tweede week. Deze week komt ook de Kinderthuiszorg. Een team van ongeveer 5 verpleegkundigen gaat Thomas, en nog meer kinderen met Diabetes 1 in Amsterdam, helpen met bolussen voor het eten.

Mijn plan was om elke dag ook te gaan en alle verpleegkundigen een keer te ontmoeten. Toch maar niet. Niet dat ik het niet wil, maar het is te ingewikkeld voor Thomas.

Gisteren, maandag, was hij moe van het weekend. En school is nog zo nieuw. Op maandag is er ook een andere juf. En Thomas koos meteen het allermoelijkste constructie-speelgoed uit. Dus werd kriegel.

knex

Toen ik kwam barstte hij in huilen uit. Hij snapte er niets van dat hij niet mee naar huis mocht. We moesten sterk zijn en juf Betty hielp ons erbij. Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal goed gekomen en speelde hij toen ik weg was weer met de andere kinderen in de klas.

Maar nu hebben we dus besloten dat de thuiszorg er tussendoor is, ik telefonisch altijd bereikbaar ben en ook binnen 10 minuten op school kan zijn als dat nodig is. Ik breng Thomas naar school en haal hem ook weer op. Alsof er niets aan de hand is 😉

1 reactie op “Kinderthuiszorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.