Esc ACT

Thomas is vandaag voor de 3e dag naar school. Hij heeft het reuze naar zijn zin. Het lijkt of hij meteen al helemaal gewend is. Hopelijk blijft dat zo. Het is duidelijk dat hij er wel aan toe is om naar school te gaan.

Juf Truus doet heel erg goed haar best om alles van de Diabetes 1 te begrijpen. Ik overlaad haar met informatie op papier. En vergeet even dat ik in jargon praat. Bolussen, laag, hoog etcetera. Het duizelt juf Truus. Maar het eerste ei is gelegd: Thomas’ pompje ging piepen. Hij ging naar juf Truus en vertelde dit. Juf Truus heeft heel stoer het alarm uitgezet, Esc ACT. En Thomas 2 dextro’s gegeven. Tien minuten later kwam ik op school, en kwamen juf Truus en Thomas dit trots mededelen.

De eerste week kom ik elke dag om half 11, om te kijken of er gebolused moet worden voor het eten. ’s Ochtends breng ik Thomas en kijk op het pompje hoe hij zit. Als de sensor werkt, anders prik ik in een kamertje op de gang. Ik probeer in te schatten hoe zijn BG waarde zal worden en dan vertrek ik tegelijk met de andere ouders. Om half 11 ben ik dus weer even terug voor een bliksembezoekje. Om kwart over 12 haal ik Thomas dan weer op. Op woensdag om 13.00 uur. Volgende week krijg ik versterking van de KinderThuiszorg. Als Thomas uiteindelijk hele dagen op school blijft, komt er 2 keer per dag een verpleegkundige zijn BG waardes controleren.

Ik blijf altijd stand-by en juf Truus mag altijd bellen.

De kinderen in de klas zijn heel nieuwsgierig naar Thomas’ pompje. Juf Truus heeft Beertje Bikkel al voorgelezen. En de kinderen willen graag een keer zien hoe Thomas de vingerprik moet doen.

Een goed begin!

 

3 reacties op “Esc ACT

  1. Tijdens het schrijven van dit stukje belt juf Truus, of Thomas nu een appel of een boterham of allebei moest eten. Thomas wist niet meer.

    Even later gaat nog een keer de telefoon. Thomas’ pompje hield niet op met piepen. Ik ben gauw naar school gefietst en heb het piepen gestopt. Thomas had al dextro gekregen. Een spannende dag voor de juf!

  2. Wat super dat hij het zo leuk vindt!
    En ondanks dit wennen in het begin, klinkt het alsof juf Truus heel graag (en goed) zich verdiept in Thomas zijn uitdagingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.