Belangrijk! Lobby voor kinderen met diabetes 1 op de basisschool.

Lydia Braakman is wat je noemt een ervaringsdeskundige, met twee dochters die diabetes 1 hebben.
Zij zet zich zowel professioneel als prive enorm in om families, ouders en kinderen te ondersteunen om hun diabetes 1 te integreren in het dagelijks leven.
Myrthe gaat binnenkort weer met de school om de hoek praten, waar Thomas in principe is aangenomen. Tenzij….
Toch weer spannend. Wij zijn bereid om ons voor 100% in te zetten om Thomas naar de school in zijn buurt te laten gaan. Tegelijkertijd begrijpen we heel goed dat het voor de school en zeker voor de juf met zoveel andere kinderen in de klas een belasting is.

Ga naar Facebook; like en deel ‘Zorgeloos met diabetes op school’
http://voluit.com/zorgeloos-met-diabetes-op-school-lobby-heeft-haar-eigen-facebook-pagina/?utm_source=subscribe2&utm_medium=email&utm_campaign=postnotify

2 gedachten over “Belangrijk! Lobby voor kinderen met diabetes 1 op de basisschool.

  1. Hallo Myrthe, wees niet al te bang voor de school om de hoek. Met een open houding een open relatie met school creƫren en in gesprek blijven is het belangrijkste voor jullie zoon om zo de 8 jaren van de basisschool te doorlopen. Onze zoon zat net 1 maand op school toen hij diabetes kreeg. De schok was groot ook voor het team van de school. Ik ben altijd in gesprek gebleven en heb altijd medewerking gehad van school. alles in overleg, de verantwoording ligt bij mij. Inmiddels heeft Wout nu ruim 5 jaar diabetes en zit in groep 6. Elk jaar investeren in uitleg aan de juf, de info van de klas ervoor en de ervaring van die juf gaat steeds met hem mee. Het ijs moet gebroken worden dat het niet eng is, als ze maar op bepaalde signalen letten. En ik heb me er ook over verbaasd hoe snel Wout zelf kon glucosemeten en zelf insuline kon spuiten, dat deed hij op zijn 4e . Het interpreteren van de waarde dat lukt nu soms nog niet eens maar, gelukkig bestaan er telefoon en whatsapp tegenwoordig en daar kom je een heel eind mee. Ik ben wel andere tijden gaan werken (weekenden/nachten en avonden) zodat ik wel beschikbaar ben

  2. Dank je wel voor deze positieve reactie, Monique. Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met je zoon op school. We zien het nu met veel meer vertrouwen tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.