Eerste bezoek aan Diaboss in 2014

Vandaag hebben we met Marion, de verpleegkundige die Thomas begeleidt, de afgelopen twee weken doorgenomen. Zij is benieuwd wat Myrthe van de sensor vindt. Myrthe is er heel blij mee. Hoewel het af en toe een deel van je nachtrust verstoort, geeft het ook innerlijke rust om te weten dat er wordt gealarmeerd als de bg te veel schommelt. Thomas’ bg waren vrij hoog de afgelopen twee weken, vooral ’s nachts. Ik heb al geschreven over mijn woelige omanacht. Nu blijkt dat ik niet had moeten wachten tot de bg zou zakken, maar na het tweede alarm met de pen insuline had moeten toedienen, ketonen had moeten controleren en kijken of het pompje goed functioneerde. Bij twijfel had ik een nieuw infuusje moeten aanbrengen. We zijn bijna een jaar verder, maar er blijft nog zoveel te leren. Het lastige en natuurlijk ook fijne is dat je bijna nooit iets merkt aan Thomas. Hij bloeit en groeit, is vrolijk en ondernemend en eet prima. ┬áDe beschaafde piepjes van het alarm van de sensor dringen ’s nachts niet tot hem door. Als je naast hem slaapt ben je erop bedacht. Zo niet, dan brengt de babyfoon uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.