Mama Mio

mio

Elke maandag, woensdag en vrijdag moet ik Thomas’ infuusset verwisselen. Dat betekent: een soort eierprikker op zijn bil, zodat een naaldje via een slangetje de insuline in zijn lijfje kan pompen. En dat voelt niet fijn. En dat doet dus pijn.

Thomas ondergaat het elke keer anders. Er zijn periodes dat het bijna niet gaat. Gevolgd door periodes dat je denkt: “He, niet veel aan de hand.”

Afgelopen maandag was het echt Mama Mio! Dat schietding heet Mio. En mama moet het doen…Thomas werd hysterisch. Hij wilde het perse doen waar Mickey (de kat) bij was. Maar Mickey hoorde gegil. En Mickey is een kat. En die was dus weg. Thomas erachter aan, en ik erachter aan, want…Ik zat met die Mio al aan Thomas’ pompje vast. Het was net een slapstick. Kat en Muis spel. Uiteindelijk heb ik Thomas weten te kalmeren (Mickey was al spoorloos verdwenen, in een hoekje in de kast waarschijnlijk).

mama-mio

illustratie: Hans Verkruissen

 

Voor de tv, met Pinginanga, Beer en speen, is het me gelukt het naaldje in zijn billetje te prikken. Leuk is anders…Maar het schouwspel moet er ongetwijfeld grappig hebben uitgezien! ;)~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.