Mini ei pizza

Mini ei pizza

Dit recept vond ik op www.eetgoedvoeljegoed.nl

Het zijn mini ei pizza’s, makkelijk mee te nemen en een proteinerijk hapje van eieren en groenten. Goed om de BG onder controle te houden. Wel opletten dat er geen gluten zitten in de worst en zo.

Wat zo leuk is aan dit recept, is dat iedereen het kan aanpassen aan zijn of haar smaak. De basis is hetzelfde: een eimengsel met groenten en kruiden. Vervolgens kun je er aan toevoegen  wat elk lid van het gezin lekker vindt.  Zoals  olijven, spek, zongedroogde tomaatjes, champignons en zelfs ananas. Ze worden gebakken in muffin-vormpjes en zo zijn ze erg eenvoudig om mee te nemen naar werk of school. Conclusie: leuk om te doen met kinderen, aan te passen aan elke smaak en voorkeur, eenvoudig om te maken en lekker om te eten. Wat wil je nog meer?

Mini Ei-Pizza
Voor 12 mini-pizzaatjes
2 el olijfolie, kokosolie of rundervet
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 winterwortel of 2 kleinere wortels, in kleine stukjes
1/2 blikje tomatenblokjes (200 ml)
1 blikje tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden zonder zout of MSG
Zout en peper naar smaak
6 biologische eieren
Optioneel:
Geraspte geiten-, schapen- of boerenkaas
Zongedroogde tomaten, in stukjes
Stukjes ananas
Champignons, in plakjes
Olijven
50 gram spek, in stukjes gesneden (kies voor biologisch of zonder E-nummers)

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin het vet en/ of de olijfolie op een middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en laat dit 10 minuten zachtjes gaar worden.
  4. Voeg nu de knoflook toe en laat nog 2 minuten bakken.
  5. Roer vervolgens de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden er door.
  6. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Draai het vuur uit.
  8. Kluts de eieren in een ruime kom.
  9. Neem een bakblik met muffinvormen en vet goed in, of neem een siliconenvorm.
  10. Verdeel hier de optionele ingrediënten in.
  11. Roer het groentemengsel door de eieren.
  12. Verdeel dit over de muffinvormpjes tot ze elk driekwart vol zijn.
  13. Zet in de oven en bak in 25 – 30 minuten gaar.

Tips:

  • Per ei maak je ongeveer 2 pizzaatjes. Wil je een grote hoeveelheid bakken om te bewaren voor een later moment, hoef je het recept alleen maar de verdubbelen.
  • Aan het eimengsel kan ook kaas worden toegevoegd, goed mengen om te voorkomen dat het verbrandt in de oven. Cheddar of mozzarella geven dat leuke draad-effect 😉
  • In plaats van spek, kun je ook salami, chorizo of een andere pittige worst gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.