Cake van amandelmeel, glutenvrij.

Vol goede voornemens heb ik een tijdje geleden amandelmeel gekocht. Zal niet de eerste keer zijn dat ik spullen die ver over de datum zijn weg moet gooien. Dus tijd voor actie. Op de website  gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl  kwam ik een recept tegen voor een amandelcake. Ik heb hem gemaakt en hij is heerlijk (in tegenstelling tot mijn eerste probeersel, de pannenkoekjes van amandelmeel die keihard uitvielen). Amandelmeel heeft 19 kh per 100 gram. De 100 gram palmsuiker is 94 kh per 100 gram en schijnt een GI te hebben van rond de 35, dus relatief laag. De andere ingredienten, kaneel, kokosolie, zout, bakpoeder, citroen bevatten geen kh.  De creme fraiche is 2 kh per 50 gr. Volgens mijn berekeningen is een plakje van de amandelcake van 30 gr. zo’n 10 kh. Een prima tussendoortje dus. Ook lekker met bijv. aardbeien en slagroom, maar dan wordt het sommetje wel anders. Zie voor het recept de website gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl.

Ik ben geen autoriteit op het gebied van berekenen van kh, dus wel zelf even narekenen.

1 reactie op “Cake van amandelmeel, glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.