Opvoeden en Diabetes 1

Een peuter opvoeden valt niet mee. Een peuter met Diabetes 1 opvoeden valt ook niet mee.

Er zijn van die dagen dat Thomas gewoon de trap oploopt naar ons huis. Heerlijk. En er zijn van die dagen dat hij weigert. Dan gaat hij op de grond zitten. Of liggen. En krijsen. Of gewoon klooien. Ik spreek hem dan toe. En dat helpt natuurlijk niets. Dus blijven we alletwee koppig doen en wachten tot de ander toegeeft. Meestal ben ik dat.

De vraag is altijd: is Thomas gewoon vervelend of voelt hij zich niet goed.

Soms til ik hem dan naar boven en blijkt dat hij zich inderdaad niet lekker voelt door een hypo. En dan voel ik me meteen zo schuldig. Dat arme jochie. Maar soms zijn zijn bloedglucosewaarden gewoon goed. En is hij gewoon aan het klooien geweest.

Ook een lastig punt met opvoeden is tandenpoetsen. Heb je hem net zo ver gekregen dat hij zijn tanden gepoetst heeft voor het slapen gaan. Nee, je mag geen limonade meer. Ga je prikken, bg 3,0. En geef je dextro, crackers met pindakaas of … limonade inderdaad. Leg dat maar eens uit.

Met eten ben ik ook niet consequent. Ik wil eigenlijk aan de grote tafel eten, met de televisie uit. Maar regelmatig komt het voor dat we aan de kleine tafel eten, met de televisie aan. Omdat ik wil dat hij zijn eten ook echt opeet. Ik heb de koolhydraten al uitgerekend en de insuline al gegeven. Dus.
IMG_0964

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.