Diabetes 1 en coeliakie

Gisteren waren we weer voor controle naar Diaboss. Thomas werd gewogen (18,6 kilo) en gemeten (98,8 cm). Zijn HbA1c-gehalte werd gemeten. 62, een vooruitgang. Het streven is onder de 58. We hebben ook de basaal een tikje aangepast.

Maar zoals altijd tegenwoordig, “vergeten” we dat Thomas ook coeliakie heeft. Natuurlijk niet echt, maar we vergeten wel daar de anti-stoffen van te meten. Deze keer dus weer gedaan, het moet 1 keer per jaar. Gelukkig maar, want leuk is dat niet. Met een grote naald prikken ze in zijn armpje om er een paar buisjes bloed uit te halen.

Ondertussen zit oma in de wachtkamer met tranen in haar ogen te luisteren naar het gegil van haar kleinzoon.

Bij zo’n kleintje zijn de aderen vaak niet goed te vinden. En dus kreeg Thomas 2 pleisters, 1 voor elke arm. Hij mocht ook 2 cadeautjes uitzoeken gelukkig. Dat zijn uiteraard 2 auto-tjes geworden 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.