“Over leven met…. Diabetes 1” deel 2

Deel 1 was al heftig, wat Diabetes 1 allemaal aan kan richten… Prikken en spuiten, dat weten de meeste mensen wel. Maar dat er veel meer bij komt kijken, koolhydraten tellen, hypers, hypo’s… Dat leer je pas als je er echt mee in aanraking komt.

Deel 2 van “Over leven met…Diabetes 1” is zo mogelijk nog heftiger dan deel 1. Omdat het deze keer niet over de (hopelijk) uitzonderingen gaat, maar over de dagelijkse beslommeringen. Hypo’s niet voelen en zo. Dat komt dichterbij.

Thomas zit nog best vaak te laag. En meestal merk je niets aan zijn gedrag. Te hoog is ook weer niet goed. En zo blijf je bezig.

Na het tandenpoetsen nog een dextro of een banaan in bed…opvoeden wordt ingewikkeld! Leg dat maar uit aan een 2 jarige…

We houden moed. En mij motto is eigenlijk: “Hij is niet ziek!”. Uiteraard zorg ik ervoor dat ik zo goed mogelijk voor mijn mannetje kan zorgen, maar ik wil hem niet het idee geven dat hij zielig is. Thomas is niet zielig, hij heeft Diabetes 1, en coeliakie, en dat is vette pech. Maar zielig is hij niet. Thomas is een bikkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.