Les 1. Oma’s pop cups

Oma's eerste pop cups

 

Ik ben nooit een koekjesbakmoeder geweest. Zelf taart bakken leek mij nodeloos ingewikkeld. Maar glutenvrije muffins, taarten of cake liggen niet voor het grijpen in de supermarkt. En binnenkort wordt Thomas drie jaar en bij een verjaardag horen lekkere dingen. Ik ben eenvoudig begonnen. Met glutenvrij chocolade muffinmix van Orgran, te krijgen bij de natuurwinkel, heb ik pop cups gemaakt, een mini muffin op een stokje. Dit is de basic versie, maar talentvolle types kunnen de mooiste kunstwerken maken. Dat ga ik ook proberen, maar nu ben ik best tevreden met het resultaat. Ze zijn namelijk gewoon lekker. Ik heb met dezelfde mix geprobeerd muffins in de vorm van een treintje te maken, maar die zijn qua vorm niet goed gelukt, maar qua smaak prima. Ik ben een beetje afgeweken van de bereidingswijze die op het pak staat. In plaats van 1 heb ik 2 eieren gebruikt en geen plantaardige olie toegevoegd. Wel iets meer water.

Nu op naar les 2, hoe maak ik leuke pop cups. Al met al vond ik het veel minder gedoe dan ik had gedacht, dankzij de kant-en-klaar mix natuurlijk. Volgens mijn berekening komt 1 pop cake op een stokje op 0,45 kh per gram. Het gemiddelde gewicht is 8 gram, dus 3,7 kh per cake-je. Mooi toch. Wel altijd zelf deze berekening checken, ik ben geen dietiste.

Nog een voordeel, glutenvrije producten zijn duur en dan is zelf bakken heel voordelig. We leren het wel. Morgen laat ik het proefpanel testen. Ben benieuwd.

Gabrielle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.