Zomaar een dagje thuis

04.45 uur: Thomas wordt wakker en kruipt bij mij in bed. Toch maar even prikken voor de zekerheid; 7,2. Dat is prima. Samen vallen we gelukkig weer in slaap.

07.20 uur: We worden wakker gemaakt door kat Mickey.

07.35 uur: Bloedglucosewaarde (BG) 9,2. Ontbijtje voor Thomas gemaakt. Terwijl ik ga douchen, eet Thomas (voor de televisie) een peer en 4 kleine, glutenvrije, boterhammen met stroop en kaas. De boterhammen heb ik eerst gewogen op de keukenweegschaal, om het aantal koolhydraten uit te rekenen. De koolhydraten van een portie stroop en van een peer staan op een lijst die op de koelkast hangt. We geven de pomp de opdracht voor alle koolhydraten insuline te geven. Thomas drinkt ook een beker gele Slimpie. (Suikervrije limonade, in rood, geel en groen) Hij noemt het zelf “laai”.

08.50 uur: Thomas riep vanmorgen als eerste: Oma komt eraan? Even later stond ie uit het raam te kijken, en vroeg of oma er al aan kwam. Dus maar even whatsappen met oma. Terwijl ik dat doe, staat Thomas jammerend naast me: oma afspreken. Zo gevraagd, zo gedaan. Oma snelt onder de douche en komt eraan. Hans komt ook mee.

09.00 uur: We hebben om 10.30 uur een e-mailafspraak met Marion van Diaboss. Het lukt gelukkig weer om de pomp af te lezen op de computer, dat scheelt wat tripjes heen en weer naar Diaboss. Ik “lees” de pomp af op de computer en stuur Marion een mailtje.

09.15 uur: Gegil en geschreeuw, Thomas en Mickey liggen met elkaar overhoop 😉 Ze zijn wel aan elkaar gewaagd die twee!

09.25 uur: BG 4,3. Ik vind dat een beetje aan de lage kant. Dus geef ik Thomas een beker yoghurtdrink (yoghurt, rode Slimpie en water). Thomas is de hele ochtend al lekker aan het rommelen. Beetje spelen, met een half oog tv kijken (mijn schuld, ik ben een beetje tv verslaafd geloof ik), met Mickey klooien. Auto’s blijven favoriet!

Ondertussen verschoon ik nog een paar keer Thomas’ luier. Door alle gebeurtenissen is hij helaas vergeten dat hij zindelijk was en zelfs al staand kon plassen…Gelukkig plast hij soms nog wel op het potje of op de wc, maar hij is nu wat dat betreft liever lui dan moe.

Ook de kattenbak verschoon ik een paar keer. Kat Mickey heeft al zijn hele leven (hij is nu 10 maanden) last van zijn darmen. Al meerdere keren naar de dierenarts geweest. Het vermoeden is nu dat hij een voedselallergie heeft. Misschien ook glutenintolerantie?? Hij gaat nu even op een dieet van witvis, rijst en bouillon. Gisteren heb ik hem geitenvlees gegeven, een worst van bloedend rood vlees. Hij vond het niet lekker en ik ging bijna van mijn stokje…Dus dat doen we niet meer 😉

Thomas en Mickey vermaken zich prima, dus ik grijp de gelegenheid aan om af te stoffen, de was op te vouwen, de was op te hangen en de afwasmachine uit- en in te ruimen. Thomas helpt me met de afwasmachine.

11.00 uur: Oma en Hans zijn er! Het verkeer stond vast, dus het duurde wat langer dan normaal. Thomas en oma geven de plantjes op het balkon water.

11.30 uur: BG 4,6. We gaan het infuussetje van Thomas verwisselen. Dit moet 1 keer in de 2 a 3 dagen gebeuren.

12.15 uur: BG 7,4. Thomas eet twee glutenvrije tosti’s en komkommer met ketchup. (Ook nu weer alle koolhydraten uitgerekend.) Mjammie! En oma, Hans en ik nemen ook een boterham.

12.30 uur: Infuusset weer verwisseld. De pleister was losgegaan, dus de infuusset van 11.30 uur zat niet goed.

13.30 uur: BG 16,6. Dit komt waarschijnlijk door de infuusset die had losgelaten. Te weinig insuline. Even in de gaten houden.

13.45 uur: Thomas gaat een middagdutje doen. Oma en Hans gaan weer naar huis. Mickey ligt al een tijdje in zijn mandje te pitten.

15.45 uur: Thomas wordt weer wakker. En drinkt 2 glazen “laai”. BG is 20,4…gaat er weer iets mis met het infuussetje?

16.30 uur: Om 16.00 uur gaat de bel. Een pakje van Mediq Direct Diabetes. Lancetten (naaldjes voor de vingerprikken) en teststrips voor Thomas. Daarna weer de plantjes water gegeven en nu speelt hij met de auto’s op het balkon.

17.00 uur: Thomas en ik eten een paar blokjes kaas en komkommer. Geen koolhydraten, dus we hoeven niet te rekenen.

18.00 uur: BG 14,6. Avondeten uitgerekend en insuline gegeven. Ook een beetje extra, omdat hij wel weer hoog zit. Zit het infuus nu wel goed? Thomas eet gelukkig al zijn eten op. De tonijnballetjes gaan er alleen in met ketchup. Ketchup, het wondermiddel! Dip het in ketchup en kinderen eten het! (Al vroeg geleerd van oma Hanna).

De tonijnballetjes zijn trouwens gemaakt met glutenvrije witbroodkruimels (als er iets goed kruimelt, is het wel glutenvrij brood!) en een (twee) eitje(s). Recept volgt nog.

20.30 uur: Thomas slaapt. Of toch niet?

20.40 uur: Thomas sliep toch nog niet. Nu ligt ie lekker met Pinginanga en Beer te knorren. Om 19.40 uur had hij een BG van 4,1. Het infuus zit dus wel goed. Nog wat yoghurtdrink gegeven en om 22.00 uur nog even prikken.

We hebben een lekker thuis-rommel-dagje gehad vandaag. Ik ga nu even voor de tv hangen en dan dus nog even prikken en een luier verschonen. Daarna duik ik ook mijn bed in. Morgen weer een nieuwe dag ;)~

 

 

 

 

1 reactie op “Zomaar een dagje thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.