Diabetes 3

Ik las ergens dat er naast diabetes 1 en 2 ook diabetes 3 voorkomt. Dat zijn de mensen die het niet zelf hebben, maar de zorg hebben voor of leven met iemand met 1 of 2. Zit wat in. Of ik bij Myrthe en Thomas ben, of thuis, het houdt me de hele dag bezig. Ik wil de bloedglucosewaarden weten, in geval van te hoog of te laag overleggen we telefonisch over de te nemen actie. Als een bepaald besluit over wel of geen extra insuline anders uitpakt dan verwacht, proberen we te analyseren hoe dat komt. Conclusie tot nu toe; vaak nog raadselachtig. Ook met de insulinepomp, die toch altijd wijze raad geeft. Het blijft gek om om de paar uur een druppel bloed af te nemen bij Thomas. En vervolgens over zijn welzijn in de komende uren een beslissing te nemen.

Ben ik nu gelukkiger of ongelukkiger? Uiteindelijk niet. Wel sta ik anders in het leven. Verwonderd, verbaasd en bewust van de complexe machine die een lichaam is. Blij om de technische ontwikkelingen in de medische wetenschap. En vooral trots op de kracht die Myrthe en Thomas hebben om dit alles te integreren in hun leven.

Oma Gabrielle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.