Maisbrood (glutenvrij en koemelkvrij)

Maisbrood (glutenvrij en koemelkvrij)       In 45 minuten klaar

Ingrediënten: 400 gram maismeel, 275 mililiter lauw water, 20 gram olijfolie, 10 gram suiker, 8 gram verse gist of 4 gram droge gist, 5 gram gejodeerd zout

 Bereidingswijze

Zeef het meel en voeg hier de olijfolie, suiker en zout aan toe met als laatste het water en de gist. Kneed het geheel tot een mooie deegbal en laat het even narijzen ca. 15 minuten.
Bak het dan in een broodvorm in de oven, een cakeblik kan ook, ca. 220 graden C. in 40 minuten.  Het formaat brood wordt niet zo als een standaard brood.
Kan ook in een broodbakmachine.

 

bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/broodgerechten/maisbrood-glutenvrij-en-koemelkvrij.html

op  http://stoeremoeder.blogspot.nl  staan ook lekkere broodrecepten, zoals bananenbrood.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.