Dit recept doet mij denken aan de feestboterhammen die mijn kinderen af en toe mochten maken. De boterhammen werden in vier stukjes gesneden en op ieder stukje mocht ander beleg.
Blije, glutenvrije, boterhammen
Benodigdheden:
4 sneden glutenvrij brood
7 hardgekookte eieren
60 ml light mayonaise
peper en zout
paprika in verschillende kleuren
komkommer
augurken
tomaat
tuinkers
geraspte wortel
salami
bieslook
olijfjes
diepvrieserwtjes
Snij de hardgekookte eieren in schijfjes.
Doe de rest van de eieren in een kom en plet ze met een vork.
Roer er de mayonaise onder en maak de eiersalade pittiger met peper en zout.
Besmeer de sneetjes brood met de eiersalade.
Gebruik de schijfjes ei als ogen en laat je creativiteit werken.
Per Blije, glutenvrije, boterham reken je zoveel gram koolhydraten als op de verpakking staat: de boterham wegen en de informatie op de verpakking checken.
Bron: www.hippoandfriends.com
Leuk! Ga ik ook maken!
Wat ziet dat er leuk en smakelijk uit!
Let wel goed op dat de (light)mayo glutenvrij is, bijv. die van Remia bevat gluten. Hetzelfde geldt voor salami, de meeste merken zijn glutenvrij, maar voor alle worst-soorten is het belangrijk om de verpakking te checken.