Recept: Blije boterhammen

Dit recept doet mij denken aan de feestboterhammen die mijn kinderen af en toe mochten maken. De boterhammen werden in vier stukjes gesneden en op ieder stukje mocht ander beleg.

Blije, glutenvrije, boterhammen

AFB_happy_faces_001.jpg

Benodigdheden:

4 sneden glutenvrij brood

7 hardgekookte eieren

60 ml light mayonaise

peper en zout

paprika in verschillende kleuren

komkommer

augurken

tomaat

tuinkers

geraspte wortel

salami

bieslook

olijfjes

diepvrieserwtjes

Snij de hardgekookte eieren in schijfjes.

Doe de rest van de eieren in een kom en plet ze met een vork.

Roer er de mayonaise onder en maak de eiersalade pittiger met peper en zout.

Besmeer de sneetjes brood met de eiersalade.

Gebruik de schijfjes ei als ogen en laat je creativiteit werken.

Per Blije, glutenvrije, boterham reken je zoveel gram koolhydraten als op de verpakking staat: de boterham wegen en de informatie op de verpakking checken.

Bron: www.hippoandfriends.com

 

 

2 reacties op “Recept: Blije boterhammen

  1. Wat ziet dat er leuk en smakelijk uit!
    Let wel goed op dat de (light)mayo glutenvrij is, bijv. die van Remia bevat gluten. Hetzelfde geldt voor salami, de meeste merken zijn glutenvrij, maar voor alle worst-soorten is het belangrijk om de verpakking te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.