Insulinepompje

Mythe heeft al twee voorlichtingsochtenden bijgewoond van het bedrijf dat de pompjes levert. Een insulinepompje is ongeveer acht bij vijf centimeter groot en wordt op het lichaam gedragen. Het pompje bevat een ampul insuline, een motortje met batterijen, een afleesscherm en bedieningsknoppen. Het is een soort infuus dat 24 uur per dag een kleine dosis insuline aan het lichaam geeft. Binnen nu en een week gaan we in vier ochtenden samen met de kinderarts en diabetesverpleegkundige de kennis verdiepen en in praktijk brengen, of te wel in en aan het lijfje van Thomas bevestigen. Spannend!

Het vingerprikje blijft een vast onderdeel van het dagelijkse ritueel, maar het injecteren in een bovenbeentje zal veel minder voorkomen. Dat wordt overgenomen door  het pompje. Thomas kan al uitleggen hoe het werkt met de glucosemeter en zelf een prikje in zijn vinger doen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.