Que sera, sera

Het leven is niet bepaald saai. De bloedglucosewaarden van Thomas vliegen op en neer op een manier die voor ons vaak niet te begrijpen is. Ook is nog niet duidelijk of Thomas terecht kan bij het medisch kinderdagverblijf ZigZag. Het wachten is op overleg met een arts die met vakantie is. Myrthe’s jaarcontract bij de Postcodeloterij loopt per 18 maart af en de kans is groot dat het niet wordt verlengd. Dat heeft alles te maken met haar situatie.  Myrthe probeert intussen via woningruil een huis in Haarlem te vinden, zodat we vlak bij elkaar wonen, maar dat schiet niet op.  Het lijkt wel een dominospel.

Het ligt niet aan het diabetesteam van Diaboss. Toen we daar afgelopen vrijdag waren voor het tweede college over het insulinepompje, heb ik met Thomas een tijdje doorgebracht in de ruimte bij de receptie. Thomas is er in geslaagd het hele diabetesteam op de been te krijgen om te zoeken naar de auto waar hij daar het liefst mee speelt. Niet gevonden, maar gelukkig kwam er al snel een schattig meisje binnen, net zo oud, waar hij mee kon spelen. Het meisje was met haar moeder en oma en het was hun eerste bezoek aan Diaboss. Ze waren duidelijk aangeslagen en met name oma had het af en toe te kwaad. Heel herkenbaar. Het lijkt wel of de moeders veel flinker zijn. Ik realiseerde me hoe vertrouwd Diaboss inmiddels is.  Ook kwam er een  jongen van een jaar of veertien binnen en was ik getuige van een typisch pubergesprek: de vrouwelijke arts (nog steeds geen man gezien daar, behalve vaders van patienten) vraagt of hij een dagboekje van de bloedglucosewaarden heeft bijgehouden. ‘Soms’, mompelt hij. ‘Drie keer per dag’ vraagt zij. Hij mompelt iets vaags. Ze blijft vriendelijk en loodst hem een spreekkamer binnen. In je puberteit horen dat je diabetes 1 hebt, lijkt me heel heftig en voor ouders nog moeilijker om mee om te gaan. Wij hebben Thomas nog min of meer onder controle en kunnen hem desnoods nog in de houtgreep nemen, maar als je in je puberteit zit, is diabetes niet echt cool natuurlijk.

Hopelijk komt er deze week wat duidelijkheid over een en ander.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.