Bijna vijf weken

Vrijdagochtend college gehad bij Diaboss over het gebruik van het insulinepompje. Het pompje dat Thomas’ leven en dat van Myrthe iets makkelijker moet maken. De speelgoedleeuw bij Diaboss heeft ook een pompje, blauw, net als dat van Thomas. Thomas huilde tranen met tuiten toen hij dat zag, hij dacht dat de leeuw zijn pompje had ingepikt!

Het is de bedoeling dat het pompje aan een riempje om zijn middel komt en via een katheter en permanent naaldje in zijn bil op ingenieuze wijze insuline toedient. Wat heerlijk zal het zijn als er niet vier keer per dag een naald in zijn bovenbeentje hoeft worden gestoken. Voorlopig is het nog niet zover. Eerst nog een college van twee uur, dan een periode waarin de bloedglucosewaarden voor een bepaalde periode nog vaker moeten worden bijgehouden. Aan de hand van die gegevens zal het pompje door de kinderarts worden ingesteld.

Maar dan heb je wel wat! Tot onze schrik kost zo’n pompje € 4000,-.  Niet iets om te verliezen dus.  Wordt vergoed, maar toch. Als het pompje onverwacht kapot gaat, is er een koeriersdienst die binnen vier uur – dag en nacht – een pompje komt brengen. Als het op vakantie wordt gestolen bijvoorbeeld heb je een groter probleem. Het advies was om het onder te brengen bij de kostbaarhedenverzekering. En kostbaar is het, van levensbelang eigenlijk, daar is geld maar een onbeduidende iets bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.